19 Mayıs 2010 Çarşamba

YUVA, DÜNYA PİKNİĞİ DÜZENLİYOR

6 Haziran 2010 Pazar günü dünyadaki pek çok başka şehir ile birlikte Ayvalık’ta bir piknik yapıyoruz.

5 Haziran Cumartesi, Dünya Çevre Günü..
6 Haziran Pazar günü de, gereksiz tüketime karşı ve çevreci olan “AZALT / DEGROWTH” akımını destekleyenler dünyanın çeşitli yerlerinde benzer piknikler düzenliyorlar. Şimdilik Kanada, Kolombiya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İtalya, İsviçre, İzlanda, İsveç, Finlandiya, Belçika, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’den pek çok grup bu organizasyona katılıyor. Bu piknik gününe biz de Ayvalık Paşalimanı’ndaki pikniğimiz ile katılacağız.
Herkesi bekliyoruz. Komşularımızla beraber yemek yiyelim, oyunlar oynayalım, tanışalım, paylaşalım.


Piknikçilerden Ricalar :

* Lütfen en fazla 2 kişilik yiyecek getirin. Bu yiyecek ziyanını önleyecektir. Pikniğimiz bittiğinde sıcaktan yenmeyecek hale gelmiş artıklarımız kalsın istemiyoruz. “ARTMAZSA YETMEZ” değil “YETSİN ARTMASIN”.

* Lütfen kendi tabağınızı, çatalınızı, bardağınızı vs getirin ve bunlar atılacak cinsten plastik ya da kağıt olmasın . Eve geri götürelim, hem kağıt/plastik tüketmemiş olalım, hem de piknik alanında çöp derdimiz olmasın. Hatta kağıt peçete yerine ıslak elbezi getirelim, neden olmasın ? Piknikler daha önce yüzyıllar boyu böyle yapılmadı mı ?

* Lütfen mümkünse bir Ayvalık yemeği getirin. Ya da yerli yiyecekler, meyveler, sebzeler. Kendi yaşadığımız yerin yiyecekleri en ucuza en kalitelisini edinebileceğimiz, buranın üreticisine en çok katkı sağlayacak olanlar..

Bilmeyenler için yanınızda yemeğinizin tarifi de olsa çok iyi olur J. Komşularımızla sevdiğimiz lezzetleri paylaşmak pek çok başka şeye başlangıç olabilir.

* Lütfen mümkünse et kullanmayalım. En azından etsiz yemekleri tercih etmeye çalışalım.

* Lütfen özel arabasız gelmeye çalışın ; bisikletle, yürüyerek ya da toplu taşıma araçları ile.


* Büyük bir “PİKNİK BAYRAĞI” yapmak istiyoruz. Evinizden getireceğiniz bir parça kumaş, yün, kurdele vs ve iğne iplik ile bu eğlenceye katılmanızı rica ediyoruz. Yaratıcılığımızı döktürürüz, geleneksel olacağını ümit ettiğimiz pikniğimizin de sembolü olur.

http://picnic4degrowth.net/
"Lets work to live life and not live to work! Lets challenge the culture of overworking for wasteful consumption. Lets resist the worship of money, comfort, and selfishness!" S.Suleman

Hiç yorum yok: