14 Eylül 2010 Salı

Yunuslar için Acil Eylem!









Dün (12 Eylül 2010) Japonya’nın Taiji kasabasındaki kanlı koyda büyük yunus katliamının ilk adımı atıldı: 80 yunus yakalanarak koya hapsedildi. Av durdurulamazsa 1-2 gün içinde korkunç bir şekilde katledilecekler. Ve ardından her gün başka yunuslar öldürülecek, ta ki Nisan ayına, katledilen yunusların sayısı 23 bin olana dek.

Bugün dünyanın dört bir yanından insanlar, ülkelerindeki Japon Büyükelçiliklerine, Konsolosluklara e-posta gönderecek, telefon edecek ve bu katliamın başlamadan bitmesini isteyecek.

Gelin biz de bu büyük eyleme dahil olalım ve sesimizi Japonya’ya duyuralım. Japonya’ya tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğunu anlatalım. Taiji’de günlerdir nöbet tutan yürekli Sea Shepherd aktivistlerini ve ölümü bekleyen 80 yunusu yalnız bırakmayalım!

Lütfen aşağıdaki maili, aşağıdaki mail adreslerine gönderelim.

***






Sayın Büyükelçi Nobuaki Tanaka,
Bu mesajı size duyarlı bir Türk vatandaşı olarak yazıyorum.

Ülkenizin Taiji kasabasındaki,  her yıl 23 bin yunusun katledilmesi ile son bulan yunus avının bu yıl da başlamak üzere olduğu haberini üzülerek almış bulunuyorum.

Üstün zekaları ve insana yakınlıkları ile bilinen yunuslar, bugün dünyada “nesli tehlike altında” olan canlılardandır ve ülkemizde de avlanması yasak türler arasındadır.

Bununla birlikte ülkemizde, yunus parklarına yönelik karşı kampanyalar artarak devam etmektedir. Türkiye'de bu parklara karşı gün geçtikçe artan bir bilinç vardır.  Dolayısıyla Taiji'de avlanan yunusların bu parklara yönlendirilme ihtimali karşısında da  binlerce kişi durmaktadır.

2010 Türkiye – Japonya Dostluk Yılı'nda, dostumuz Japonya’dan bu acı verici görüntülerin gelmesini kabullenemiyor, yunusların kanları ile suları kırmızıya dönen Taiji koyundaki bu katliamın son bulmasını istiyoruz.

 Bu nedenle, size yunusların insanların dostu olduğunu hatırlatmak ve dostumuz Japonya’yı doğa ile de dost olmaya davet ediyoruz!
Lütfen Taiji’de başlamak üzere olan katliamı durdurun!

Saygılarımla.

İsim Soyisim:
Şehir:
Meslek:




Dear Ambassador Nobuaki Tanaka, 

I am writing this message to you as a responsive Turkish citizen.  Against all my expectations, I, unfortunately, have heard that the drive hunt in Taiji/Japan has begun already that results in 23.000 dead dolphins every year.   Known as one the most intelligent and affable animals to human beings, these dolphins are among the threatened and the endangered species around the world, while their hunt is strictly prohibited in our country.   

Additionally, the number of campaigns against dolphin parks is increasing day by day, which results in progressive awareness "against" them. That is why thousands of people stand against the possibility of those hunted dolphins in Taiji to be sold out to those parks around the world. 

We cannot stand those painful images from our ally Japan, especially in the "Japan Year 2010 in Turkey".
Therefore, we want this blood bath of dolphins to come to an end in that very cove of Taiji. 

 For this aim, we would like to remind you the friendship tie between the dolphins and the human beings once again, and invite our ally Japan to associate with nature first .

 Please stop the massacre that is about to being in Taiji! 

Best regards,

Name/Surname:
City:
Occupation:

Hiç yorum yok: